Contactez-nous

Vous désirez plus d'informations? Nous vous invitons à nous contacter.

+32 (0)9-2241532

Donner l’alerte

Een defibrillator alléén redt géén levens, maar een systeem wel en dit laatste wordt deels weergegeven door de 4 schakels van overleving. De belangrijkste schakels zijn het snel herkennen van een circulatiestilstand en het snel plaatsen van een noodoproep via het alarmnummer 112. Na het alarmeren direct starten met hartmassage, eventueel gevolgd door mond-op-mondbeademing en het toedienen van een elektroshock is de volgende schakel. Ten slotte is specialistische zorg noodzakelijk om de oorzaak van de circulatiestilstand definitief weg te nemen. De meeste overlevingskansen gaan verloren bij het herkennen en alarmeren.

AED Solutions heeft in samenwerking met haar partner Doczero de AEDLocator® ontwikkeld, waarbij op een snelle en kordate wijze de dichtstbijzijnde hulpverleners via de normale communicatiemiddelen worden gealarmeerd. Belangrijk is wel de medewerking van de 112-centrale, want daar moeten de inzet en coördinatie van de hulpverlening bij een circulatiestilstand beginnen. Iedere burger kan zich opgeven voor de lekenhulpverlening via een eenvoudig aanmeldschema en ook op een eenvoudige manier herkennen waar de in zijn wijk dichtstbijzijnde actieve defibrillator staat.

Het gebruik van de AEDLocator® levert niet alleen een efficiëntere hulpverlening op met meer overlevingskansen, maar brengt tegelijkertijd het aantal defibrillatoren in een stad of dorp terug tot minstens de helft. Daarnaast kan de AEDLocator® ook gebruikt worden om mensen die kunnen reanimeren op te roepen en naar het slachtoffer in nood te sturen om alvast te starten met het toepassen van Basic Life Support.

stel_een_vraag


poser_votre_question