Batterijen.
Merk.
Type elektroden.
Klantenservice. We helpen u graag +31 495 56 34 45 info@aedsolutions.eu

AED Batterijen.

AED apparaten werken over het algemeen op batterijen. Door deze batterijen kunnen AED's regelmatig zelftests uitvoeren en kan de spanning voor de schok afgegeven worden. De levensduur van een AED batterij is per type AED verschillend en ligt tussen de 2 en 5 jaar. Echter zijn er verschillende zaken van invloed op de houdbaarheidsdatum van de batterij. Zo kan een batterij door een inzet spanning verliezen. Voor een goede werking van de defibrillator is het van belang tijdig de batterij te vervangen. 

Meer
Filter
20 producten
Sorteer op:

Batterij en model AED

Ieder merk en/of type AED heeft een specifieke batterij, let dus goed op bij de aanschaf van een batterij dat het de juiste batterij is voor uw type AED. De levensduur van een AED batterij is per type AED verschillend en ligt tussen de 2 en 5 jaar. Echter kan de uiterste gebruiksdatum door weersinvloeden en door de inzet van een AED korter worden dan verwacht. Een defibrillator heeft meestal een statusindicatie voor de accuspanning en geeft ook een waarschuwing af wanneer de spanning te laag is. Wanneer dit het geval is dient de batterij zo snel mogelijk vervangen te worden.

Levensduur Batterij

Daarnaast is de houdbaarheid afhankelijk van de ‘Install Before’ datum op de batterij, dit is de uiterste datum van plaatsing in de AED. Vanaf deze datum gaat de levensduur van een batterij in. Deze datum staat op de batterijen omdat deze ook op het schap in het magazijn enige accuspanning kunnen verliezen.

Bij enkele modellen AED-apparaten is de houdbaarheid van de batterij gelijk aan de houdbaarheid van de elektroden. Bij deze modellen AED-apparaten is het mogelijk dat de fabrikant een combinatiepakket aanbiedt waarmee de batterij en elektroden gelijktijdig vervangen kunnen worden. Zorg er altijd voor dat de defibrillator voorzien is van goed werkende batterij en houdbare ongeopende elektroden.

Zoll Prestan Cabinaid Philips Primedic Stryker
Tevreden Klantgarantie De AED Specialist 30.000 AED’s geleverd Vanaf €75 gratis verzending
Vergelijken 2