Meer nieuws

Aantal AED's in Nederland met 20% gestegen

Geplaatst op: 23-06-2022 | Geschreven door: AED Solutions Aantal AED's in Nederland met 20% gestegen

Het aantal AED’s is de afgelopen jaren met 20% toegenomen en maar liefst 25.000 meer Nederlanders hebben zich aangemeld als burgerhulpverlener die een slachtoffer van een hartstilstand binnen 6 minuten kan reanimeren. Hierdoor is de overlevingskans bij een hartstilstand toegenomen van 9% naar 25%.

Uit het jaarverslag van de Hartstichting blijkt dat in ons land vorig jaar bijna 4000 extra AED’s zijn geplaatst. Dit is volgens de Hartstichting mede te danken aan de intensieve samenwerking met onder meer vastgoedondernemingen zoals Altera, Vastgoed NV, de NS, ProRail en de Vriendenloterij.

Nederland is het eerste land ter wereld dat een reanimatie- oproepsysteem (HartslagNu) van burgerhulpverleners kent. Dit netwerk is constant in beweging en nieuwe aanmeldingen blijven nodig om zoveel mogelijk levens te kunnen redden. Bijzonder is dat het systeem volledig draait op de enorme inzet van vrijwilligers die helpen om levens te redden in hun buurt.

Wil je jouw bedrijf, buurt of vereniging ook voorzien van een AED? Vraag vrijblijvend een offerte aan en vraag naar de mogelijkheden voor jouw omgeving.

Offerte aanvragen  

Terug naar overzicht
Zoll Prestan Cabinaid Philips Primedic Stryker
Tevreden Klantgarantie De AED Specialist 30.000 AED’s geleverd Vanaf €75 gratis verzending
Vergelijken 2