Meer nieuws

Snelle herkenning, snel handelen en de aanwezigheid van een AED zijn van levensbelang

Geplaatst op: 14-06-2021 | Geschreven door: AED Solutions Snelle herkenning, snel handelen en de aanwezigheid van een AED zijn van levensbelang

Afgelopen zaterdag zagen veel mensen hoe de Deense voetballer Christian Eriksen onwel werd tijdens de EK-wedstrijd Denemarken – Finland. Hij werd daarop gereanimeerd met een AED, een apparaat waarmee het hartritme weer kan herstellen door het geven van een schok. Door snel handelen, reanimeren en de aanwezigheid van een AED is zijn leven gered.

Een hartstilstand kan iedereen overkomen
Het voorval van afgelopen zaterdag roept bij veel mensen vragen op als: ‘Hij is toch topsporter en fit? Hoe kan dit dan gebeuren?’ Helaas is dit de werkelijkheid. Iedereen, maar dan ook echt iedereen; jong, oud en vitaal kan een hartstilstand krijgen. Dus ook u of een van uw naasten. Denk nooit dat gebeurt mij niet. Een hartstilstand overkomt gemiddeld 300 personen per week in Nederland. Maatregelen die u kunt nemen is ervoor te zorgen dat u kunt reanimeren en dat er altijd een AED in uw buurt is. Pas dan kunt u levens redden en is het mogelijk dat ook uw leven met een AED wordt gered. Elke minuut die u wacht, verliest u 10% van de overlevingskans.

Een AED is een investering in iemands leven en daar heeft iedereen er maar 1 van!
Overweegt u om een AED aan te schaffen voor uw bedrijf, buurt of (sport)vereniging? Of wilt u meer informatie over de werking of plaatsing van een AED? Laat u vrijblijvend adviseren door onze productspecialisten. Ook voor vragen over AED-onderhoud kunt u bij ons terecht.

 

Terug naar overzicht
Gerelateerde producten
CR2 AED volautomaat 3G CR2 AED volautomaat 3G € 3.195,00 Op voorraad
Zoll Prestan Cabinaid Philips Primedic Stryker
Tevreden Klantgarantie De AED Specialist 30.000 AED’s geleverd Vanaf €75 gratis verzending
Vergelijken 2