Meer nieuws

5 redenen waarom er in uw organisatie een AED aanwezig moet zijn

Geplaatst op: 23-07-2020 | Geschreven door: AED Solutions 5 redenen waarom er in uw organisatie een AED aanwezig moet zijn Hangt er binnen uw organisatie nog geen AED? In dit blogartikel geven we vijf redenen waarom er in uw organisatie een AED aanwezig moet zijn.
 1. Een hartstilstand kan iedereen en op elk moment overkomen
  In Nederland krijgen gemiddeld 300 personen per week een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Een plotselinge hartstilstand maakt geen onderscheid tussen jong en oud of een gezonde of ongezonde levensstijl. De kans dat uw medewerkers, collega’s, bezoekers of klanten een hartstilstand krijgen, is altijd aanwezig.
   
 2. Alleen een AED kan een hartstilstand verhelpen
  Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren. 

 3. De ambulance komt vaak te laat
  Als u binnen de eerste 6 minuten bij een hartstilstand reanimeert en bij een schokbare hartritmestoornis defibrilleert met een AED is de overlevingskans 50-70%. Elke minuut later dat een AED wordt ingezet verlaagt de overlevingskans met 10%. Een ambulance is vaak pas na 15 minuten aanwezig en dus vrijwel altijd te laat. De aanwezigheid van een AED binnen uw organisatie kan het verschil maken tussen leven en dood.
   
 4. Iedereen mag een AED bedienen
  Om een AED te mogen bedienen hoeft u geen professioneel hulpverlener te zijn. Ook als u geen enkele ervaring met een AED of reanimeren heeft kan u een AED bedienen. De AED is zo ontworpen dat u met aanwijzingen wordt geassisteerd door het reanimatieproces. Wel is het raadzaam om jaarlijks een (herhalings-)reanimatiecursus te volgen waarbij het gebruik van de AED wordt uitgelegd en de praktijk geoefend wordt zodat u bent voorbereid en snel en adequaat kan handelen.
   
 5. De aanwezigheid van een AED loont
  Een AED is een investering die loont. Wanneer uw AED een leven heeft gered, bent u blij dat er een AED aanwezig was. Daarnaast geeft de aanwezigheid van een AED een veilig gevoel voor iedereen binnen uw organisatie.


Aanschaf van een AED
Overweegt u na het lezen van deze informatie een AED te plaatsen in uw organisatie? AED Solutions biedt verschillende soorten AED’s voor diverse (denk aan: lawaaierige, drukbezochte of vochtige) omgevingen aan. Laat u vrijblijvend en vakkundig informeren door onze productspecialisten. Voor meer informatie of een aantrekkelijk aanbod kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bent u in het bezit van een AED, maar is deze 8 jaar of ouder? Dan is de kans aanwezig dat deze 'oude' AED tijdens een inzet niet naar behoren functioneert.  AED Solutions adviseert om een AED (afhankelijk van het type AED) na 8 tot 10 jaar te vervangen om storingen in het apparaat te voorkomen. Lees meer informatie hierover in het blog ‘Is uw AED aan vervanging toe?


Ik wil advies aanvragen voor de aanschaf van een AED  

 

Terug naar overzicht
Tevreden Klantgarantie De AED Specialist > 40.000 AED’s geleverd Vanaf €95 gratis verzending
Vergelijken 2