Meer nieuws

5000 extra publieke AED’s nodig in Nederland

Geplaatst op: 08-10-2019 | Geschreven door: AED Solutions 5000 extra publieke AED’s nodig in Nederland

5000 extra publieke AED’s nodig in Nederland

Er zijn vijfduizend extra AED’s nodig om in Nederland een goed dekkend netwerk van hulpverlening te krijgen bij een hartstilstand, zegt de Hartstichting. De organisatie roept buurtbewoners op samen een AED aan te schaffen, bijvoorbeeld door middel van crowdfundingsacties als BuurtAEDSolutions.

Bij een hartstilstand is de overlevingskans het grootst wanneer direct 112 wordt gebeld en binnen zes minuten wordt begonnen met reanimeren met behulp van een automatische externe defibrillator (AED). Dit draagbare apparaat kan in het geval van een hartstilstand een elektrische schok geven, zodat het hartritme wordt hersteld.

Op dit moment zijn er bijna 20.000 AED’s in Nederland en 240.000 geregistreerde burgerhulpverleners die kunnen worden opgeroepen in het geval van een hartstilstand. Zij zijn gemiddeld 2,5 minuut sneller bij een slachtoffer dan de ambulance.

Overlevingskans verbeteren
Met nog eens 5000 extra AED’s kunnen volgens de organisatie de overlevingskansen van mensen met een hartstilstand flink verbeteren. Jaarlijks worden circa 17.000 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. In de jaren 90 was de overlevingskans negen procent. Tegenwoordig ligt het percentage op bijna 25%.

AED’s van binnen naar buiten
AED Solutions adviseert AED-beheerders om AED’s op een publiek toegankelijke locatie op te hangen zodat AED’s 24/7 ingezet kunnen worden. Door middel van ons brede assortiment AED-kasten en ophangsystemen, kan AED Solutions elke AED voorzien van een passende AED-kast en/of ophangsysteem. Vraag naar de mogelijkheden via +31 (0)495 563445 of mail naar info@aedsolutions.eu

Bron: NOS

Terug naar overzicht
Zoll Prestan Cabinaid Philips Primedic Stryker
Tevreden Klantgarantie De AED Specialist 30.000 AED’s geleverd Vanaf €75 gratis verzending
Vergelijken 2