Meer nieuws

Iphone 12 kan de werking van een pacemaker verstoren

Geplaatst op: 01-02-2021 | Geschreven door: AED Solutions Iphone 12 kan de werking van een pacemaker verstoren

De nieuwe Iphone 12-toestellen en de bijbehorende accessoires gebruiken magneten welke de werking van een pacemaker (een apparaatje dat ervoor zorgt dat het hart in het juiste ritme blijft kloppen) kunnen verstoren. Apple waarschuwt pacemaker-gebruikers om minstens 15 centimeter afstand te houden tussen hun iPhone en MagSafe-accessoire en hun pacemaker. 

De magneten van de nieuwe Iphones zitten in een cirkelvorm achterop de toestellen, en op accessoires zoals hoesjes en kleine portemonnees. Voor Iphone 12-modellen die draadloos opgeladen worden, raadt Apple zelfs een afstand van minstens 30 centimeter tot de pacemaker aan. De waarschuwing geldt voor de iPhone 12, 12 mini, 12 Pro en 12 Pro Max, MagSafe-accessoires en de MagSafe- en MagSafe Duo-laders.

Research
Aanleiding voor de waarschuwing is waarschijnlijk een artikel van de medische publicatie Heart Rhythm Journal. De onderzoekers hielden een iPhone 12 vlakbij een zogenoemde implantable cardioverter-defibrillator. Het apparaatje liep vast zolang de iPhone in de buurt was. Apple waarschuwt voor het gebruik van een iPhone 12 en MagSafe-accessoires bij zowel pacemakers als andere interne defibrillators.

Bron: Apple en RTL Nieuws

Terug naar overzicht
Zoll Prestan Cabinaid Philips Primedic Stryker
Tevreden Klantgarantie De AED Specialist 30.000 AED’s geleverd Vanaf €75 gratis verzending
Vergelijken 2