Meer nieuws

Is jouw AED beschikbaar tijdens de vakantieperiode?

Geplaatst op: 19-07-2021 | Geschreven door: AED Solutions Is jouw AED beschikbaar tijdens de vakantieperiode?

In de vakantieperiode zijn sommige AED’s tijdelijk niet toegankelijk vanwege sluiting van bedrijfspanden of scholen. HartslagNu is het reanimatie oproepsysteem van Nederland waarin oproepgegevens van burgerhulpverleners en de beschikbaarheid van AED's zijn opgeslagen. Belt iemand 112 met het vermoeden van een hartstilstand, dan roept HartslagNu automatisch burgerhulpverleners op in de buurt van het slachtoffer, die weten waar en hoe ze de dichtstbijzijnde AED’s kunnen ophalen. Dit systeem is ingericht op de snelst mogelijke en effectieve hulp zodat overal in Nederland binnen 6 minuten kan worden gestart met reanimeren en een AED kan worden ingezet. Heb jij een AED aangemeld in HartslagNu? Dan zijn onderstaande punten belangrijk om te controleren.

 • Is jouw AED 24 uur per dag beschikbaar?
  Controleer in je account of de beschikbaarheid van jouw AED goed staat ingesteld. Bij 24/7 beschikbaarheid geef je dit voor alle dagen van de week aan met 00.00 – 23.59.
 • Denk ook aan de beschikbaarheid in vakantieperiodes
  Is jouw AED in de vakantieperiode tijdelijk niet publiek toegankelijk vanwege bijvoorbeeld een gesloten bedrijfspand of school? Pas dit dan aan bij de beschikbaarheid in je HartslagNu-account zodat jouw AED niet wordt opgeroepen bij een hartstilstand. Dit voorkomt dat burgerhulpverleners voor een dichte deur staan en kostbare minuten verloren gaan.
 • Is je AED openbaar toegankelijk?
  Heb jij de optie ‘de AED is openbaar toegankelijk in je account’ aangevinkt? Alleen dan kan HartslagNu bij een reanimatieoproep burgerhulpverleners naar jouw AED sturen. Heb je dit niet aangevinkt, dan ben jij de enige die de oproep krijgt de AED mee te nemen (mits je ook bent aangemeld als burgerhulpverlener). Ben je geen burgerhulpverlener en staat je AED ook niet op openbaar toegankelijk, dan wordt hij dus niet opgeroepen!
 • Wat staat in het veld beschrijving?
  Heb jij in jouw account informatie toegevoegd in het veld ‘beschrijving’ wat voor burgerhulpverleners van belang is om te weten? Bedenk je dat deze informatie niet meekomt in de oproep. Burgerhulpverleners kunnen de beschrijving wel zien als ze in de app of hun HartslagNu-account kijken naar de AED’s in de buurt. In de beschrijving kan bijvoorbeeld de naam van het pand vermeld worden.
 • Wat als de AED opgeroepen wordt?
  Als jouw AED wordt opgeroepen, ontvang je van HartslagNu een sms-bericht en e-mail met de vraag om de AED te controleren. Is je AED daadwerkelijk gebruikt? Meld dit dan bij HartslagNu of zet de AED tijdelijk op non-actief in je HartslagNu-account totdat AED-elektroden en eventueel de batterij vervangen zijn.
   

Controleer of pas gegevens aan in HartslagNu

Bron: HartslagNu

 

Terug naar overzicht
Zoll Prestan Cabinaid Philips Primedic Stryker
Tevreden Klantgarantie De AED Specialist 30.000 AED’s geleverd Vanaf €75 gratis verzending
Vergelijken 2