Meer nieuws

Cabinaid Pro trotseert tropische temperaturen

Geplaatst op: 21-07-2022 | Geschreven door: AED Solutions Cabinaid Pro trotseert tropische temperaturen

Het was de afgelopen dagen tropisch warm in Nederland. Diverse maatregelen, zoals het strooien van zout op wegen en het nathouden van bruggen, werden genomen om schade en oponthoud tegen te gaan. Niet onbelangrijk is dan ook de vraag of AED's nog werken met zo'n hoge temperatuur?

Alle fabrikanten beschrijven in hun handleiding dat AED's meestal binnen de grenzen van 0° tot 50°C moeten blijven om optimaal te kunnen presteren. Daarnaast geven fabrikanten vaak ook een minimale en maximale temperatuur aan waarbinnen de AED zich moet bevinden als deze stand-by is. Natuurlijk is het beter om een AED in de schaduw te hangen maar mocht deze toch onverhoopt in de volle zon hangen dan heeft dit niet direct invloed op de werking van het apparaat. Waar we wel rekening mee moeten houden is het sneller uitdrogen van elektroden waardoor elektroden slechter of niet op de borst van het slachtoffer plakken en dat de accu in het apparaat bij hogere temperaturen sneller leegloopt. De accu is hierdoor eerder aan vervanging toe. Om een optimale omgevingstemperatuur voor de AED te behouden geven we onderstaand een aantal tips. 

Tips:

  • Plaats de AED in een Cabinaid Pro buitenkast. Deze hoogwaardige AED-kast heeft een actieve koel- en verwarmingsfunctie wat zorgt voor een continue ideale omgevingstemperatuur van de AED, batterij en elektroden. 
  • Heeft u geen Cabinaid Pro buitenkast? Zorg er dan voor dat het apparaat op de meest koele en schaduwrijke plek hangt om de temperatuur zo laag mogelijk te houden. 
  • Hang het apparaat tijdelijk binnen (Let wel! Wijzig bij een publiek toegankelijke AED de gegevens in HartslagNu zodat burgerhulpverleners -na sluitingstijd- niet voor een gesloten deur staan.)
  • Controleer het apparaat dagelijks op foutmeldingen of ongebruikelijke piepjes. Piept de AED of krijg je een foutmelding? Neem dan contact met ons op.

Wil je meer informatie over de Cabinaid Pro buitenkast? Neem contact met ons op of vraag een offerte aan.

Terug naar overzicht
Zoll Prestan Cabinaid Philips Primedic Stryker
Tevreden Klantgarantie De AED Specialist 30.000 AED’s geleverd Vanaf €75 gratis verzending
Vergelijken 2