Meer nieuws

Programma 'Hartstilstand zonder getuigen'

Geplaatst op: 15-12-2020 | Geschreven door: AED Solutions Programma 'Hartstilstand zonder getuigen'

In Nederland krijgen ongeveer 17.000 mensen per jaar een hartstilstand. Door het oproepsysteem HartslagNu, burgerhulpverleners en ambulancezorg, is er een grote kans op overleving van een hartstilstand. Maar dit geldt alleen voor de mensen waarbij een omstander 112 belt. Is een slachtoffer alleen dan komt hulp in veel gevallen te laat.

De Hartstichting heeft de wens om binnen vijf jaar een product te ontwikkelen waarmee mensen die een hartstilstand krijgen zonder een getuige, een kans op overleven hebben. Op 4 november organiseerde de Hartstichting een digitale netwerkbijeenkomst om de wens in een programma vorm te geven. Deelnemers hebben meegedacht over de mogelijke stappen die nodig zijn voor het ontwikkelen, onderzoeken en implementeren van het product. Het programma maakt gebruik van een voorselectie door middel van het indienen van projectideeën. De deadline voor het indienen van een projectidee is dinsdag 16 februari 2021, 14.00 uur ’s middags.

Denkt u een idee te hebben hoe personen zonder getuigen een kans op overleven hebben? Download het projectidee-aanvraagformulier en dien uw idee in via e-mail: research@hartstichting.nl  

Terug naar overzicht
Zoll Prestan Cabinaid Philips Primedic Stryker
Tevreden Klantgarantie De AED Specialist 30.000 AED’s geleverd Vanaf €75 gratis verzending
Vergelijken 2