Meer nieuws

Hervatting van al het reanimatieonderwijs

Geplaatst op: 01-09-2020 | Geschreven door: AED Solutions Hervatting van al het reanimatieonderwijs

Ondanks dat op sommige plaatsen het aantal besmettingen weer wat toeneemt, lijkt de verspreiding van het virus nog altijd voldoende onder controle. Zolang de COVID-19 pandemie in Nederland voldoende stabiel blijft mag onder voorwaarden ook het reanimatieonderwijs in Advanced Life Support en de scholing van instructeurs worden hervat vanaf vandaag (1 september).

Algemeen voor alle reanimatietrainingen geldt:

  • Opleiders en cursisten worden geadviseerd om steeds opnieuw te overwegen of scholing noodzakelijk is of dat training kan worden uitgesteld.
  • Instructeurs en cursisten die tot de risicogroepen behoren worden geadviseerd om niet aan reanimatieonderwijs deel te nemen.
  • Ziekenhuispersoneel wordt geadviseerd noodzakelijke trainingen zoveel als mogelijk te volgen in hun eigen ziekenhuis of in de regio.
  • Voor opleiders geldt: wees alert op aanvullende lokale maatregelen en beperkingen om verspreiding van het virus te voorkomen.

Verder geldt voor de verschillende trainingen:

Zorg dat u voldoet aan het protocol ‘Veilig trainen voor BHV-, EHBO-, reanimatie- en veiligheidscursussen tijdens de COVID-19 pandemie’. Dit protocol is een gezamenlijk initiatief van de NRR, Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland (BVBN), het NIBHV, het Rode Kruis en Het Oranje Kruis.

Advanced Life Support opleidingen en de GIC

De opleidingen Advanced Life Support en de GIC kunnen weer worden gegeven als wordt voldaan aan de aanvullende maatregelen, beschreven in het document ‘Trainingen Advanced Life Support tijdens de COVID-19 pandemie’.

Bron: NRR

Terug naar overzicht
Zoll Prestan Cabinaid Philips Primedic Stryker
Tevreden Klantgarantie De AED Specialist 30.000 AED’s geleverd Vanaf €75 gratis verzending
Vergelijken 2