Meer nieuws

NRR Congres geannuleerd vanwege coronavirus

Geplaatst op: 10-03-2020 | Geschreven door: AED Solutions NRR Congres geannuleerd vanwege coronavirus

Het bestuur van de Nederlandse Reanimatie Raad heeft besloten het 17e Reanimatie Congres dat gehouden zou worden op woensdag 11 maart 2020 te annuleren. Ondanks dat het RIVM het nog niet nodig acht om landelijke evenementen af te gelasten, acht het bestuur het niet meer verantwoord om het congres door te laten gaan. 

Op het congres komen zorgprofessionals, waaronder veel specialistische verpleegkundigen, uit alle Nederlandse ziekenhuizen samen. Specialisten die vooral werkzaam zijn op afdelingen en sectoren (IC, SEH en ambulance) waar patiënten met het Coronavirus te verwachten zijn. Afdelingen die nu al te maken hebben met capaciteitsproblemen als gevolg van quarantainemaatregelen. Het annuleren van het congres is volgens de NRR op dit moment de beste manier om onnodige besmettingen te voorkomen en de druk op de capaciteit van zorgmedewerkers zo laag mogelijk te houden. 

Daarnaast zorgen de maatregelen van diverse academische centra en bedrijven ervoor dat een aanzienlijk deel van de sprekers en steeds meer exposanten niet meer aan het congres mochten deelnemen. Hierdoor zou het congres ook niet meer het volwaardige congres zijn dat de deelnemers verdienen.

AED Solutions vindt het jammer maar tevens een heel verstandig besluit. De eerder gepromote dagaanbieding zullen we morgen via social media en onze nieuwsbrief verspreiden.  

Terug naar overzicht
Zoll Prestan Cabinaid Philips Primedic Stryker
Tevreden Klantgarantie De AED Specialist 30.000 AED’s geleverd Vanaf €75 gratis verzending
Vergelijken 2