Meer nieuws

RescueMate BHV-App wordt opgeheven per 1 februari 2021

Geplaatst op: 11-01-2021 | Geschreven door: AED Solutions RescueMate BHV-App wordt opgeheven per 1 februari 2021

Vanaf 1 februari 2021 wordt de RescueMate® BHV-App niet meer ondersteund en is deze niet meer beschikbaar in de App-store of Google Play Store. Dit betekent dat gebruikers de RescueMate-App vanaf volgende maand niet meer kunnen gebruiken voor hulp in acute noodsituaties en als oproepsysteem in BHV-organisaties. De laatste vaste gebruikers zijn afgelopen periode geïnformeerd en geadviseerd over te stappen op andere BHV- en alarmeringsapps.

In 2015 introduceerde AED Solutions als een van de eerste aanbieders een interactieve BHV-App voor hulp in acute noodsituaties. Een app waarmee gebruikers hun BHV-kennis op ieder moment van de dag konden toetsen aan de hand van scenario’s. Daarnaast werd de App in BHV-organisaties ingezet voor onder andere alarmoproepen en om een actueel inzicht te krijgen in de BHV-bezetting van een organisatie. De RescueMate® BHV-App werd tijdens de introductie op de beurs SSA (Safety & Security Amsterdam) winnaar in de categorie ‘oplossingen’. Inmiddels hebben de ontwikkelingen ons ingehaald en zijn er aanbieders die betere en meer up-to-date apps kunnen aanbieden. Deze partijen zijn betrokken bij het ontwikkelen van EHBO- en BHV-protocollen en kunnen deze gelijk implementeren in hun eigen App. AED Solutions is van oorsprong geen app ontwikkelaar en wil zich graag blijven focussen op dat waar we goed in zijn, namelijk het aanbieden van een totaaloplossing op het gebied van AED, BHV en trainingsmaterialen. Mede door bovenstaande redenen is besloten het aanbod van de RescueMate-App te beëindigen.

Alternatieven
Voor acute hulp in noodsituaties adviseren wij de Rode Kruis EHBO App, welke u gratis kunt downloaden in de App-Store. Het Rode Kruis update de protocollen zeer regelmatig waardoor u altijd bent voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hulpverlening.

Op het gebied van BHV-alarmering, adviseren wij het gebruik van Multibel. Multibel is een oproepsysteem waarmee u snel, eenvoudig en betrouwbaar een groep personen (bijvoorbeeld bhv’ers) kunt alarmeren. Daarnaast biedt de app meer functies om iedere organisatie op maat te kunnen bedienen. Op onze Multibel-pagina, vindt u meer informatie over de Multibel alarmeringsapp en alle extra mogelijkheden. Wanneer u meer informatie wenst over de mogelijkheden van Multibel, staan onze deskundigen u graag te woord.

Terug naar overzicht
Zoll Prestan Cabinaid Philips Primedic Stryker
Tevreden Klantgarantie De AED Specialist > 40.000 AED’s geleverd Vanaf €75 gratis verzending
Vergelijken 2