Meer nieuws

Volgend jaar op elk treinstation een AED

Geplaatst op: 20-10-2020 | Geschreven door: AED Solutions Volgend jaar op elk treinstation een AED

Vandaag maken ProRail en NS bekend dat ze volgend jaar op ieder station een AED willen hebben hangen. In totaal moeten er 715 AED’s bij vierhonderd treinstations komen te hangen, minimaal één per station en op grotere stations meer. Beide spoorbedrijven trekken 5,6 miljoen euro voor het project uit. Momenteel hangen de levensreddende apparaten alleen op de vijftig grootste treinstations. De 256 exemplaren daar worden eveneens allemaal vernieuwd.

De AED's krijgen een plek bij de stations, buiten de toegangspoortjes. Zo is er straks in een straal van 500 meter rondom een treinstation altijd een AED beschikbaar. De apparaten gaan daarnaast onderdeel uitmaken van het landelijke reanimatie oproepsysteem HartslagNu. De Hartstichting doet ook mee aan het project en fungeert als kennispartner.  

Met dit top initiatief wordt er een mooie bijdrage geleverd aan een landelijk dekkend AED-netwerk. Want hoe sneller een AED wordt ingezet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans!

Heeft u interesse in een AED voor uw organisatie, vereniging buurt of wijk? Wij helpen u graag bij het aanschaffen van de juiste AED.

Vraag vrijblijvend een offerte aan. 

 

Bron: het Algemeen Dagblad 

Terug naar overzicht
Zoll Prestan Cabinaid Philips Primedic Stryker
Tevreden Klantgarantie De AED Specialist 30.000 AED’s geleverd Vanaf €75 gratis verzending
Vergelijken 2